Informatie Gastouderland Zuid-Holland

Wie ben ik?

Ik ben Mariska La Rivière (1988) en sinds 2015 ben ik regioconsulent voor een groot gedeelte van de provincie Zuid-Holland.

Kinderen zijn mijn passie, maar hoewel ik jarenlang in de kinderopvang heb gewerkt ligt mijn talent toch meer bij het organiseren, begeleiden en in goede banen leiden. Combineer deze twee zaken en daar heb je mijn vak: consulent bij een gastouderbureau!

Gastouderopvang vind ik zelf de mooiste manier van kinderopvang en ik heb dit ook uit eigen hand kunnen ervaren. Als jong kind ben ik jarenlang naar een gastouder gegaan en ik heb niets dan goede herinneringen aan die tijd over gehouden. Ik vind dat ieder kind gezien en gehoord moet worden en door de kleinschaligheid bij een gastouder is daar ook zeker ruimte voor.

Zelf ben ik ook moeder van een dochtertje (2017) en nu ik ook nog eens vanuit deze hoek ervaar hoe belangrijk goede opvang voor een kind is, loop ik misschien nóg wel een stapje harder om iedereen de beste begeleiding te bieden.

Gastouderland Zuid-Holland

Gastouderland Zuid-Holland is een van de vestigingen die vallen onder Gastouderland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Culemborg, maar je vindt onze consulenten door het hele land.

In 2013 ben ik begonnen op het hoofdkantoor als bemiddelingsmedewerkster. Ik heb in 2 jaar tijd veel ervaring kunnen opdoen, maar toen werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik wilde meer ‘voor mezelf’ werken en heb daarom Gastouderland Zuid-Holland opgericht. Ik kan nu wel zeggen dat ik mijn droombaan gevonden heb en iedere dag met heel veel plezier aan de slag ga.

Ook telt het zeker mee dat Gastouderland een kwalitatief hoogstaand bureau is, met korte lijnen, persoonlijk contact en altijd in ontwikkeling is. Een gastouderbureau om trots op te zijn!

Gastouderland Zuid-Holland heeft gastouders in Rotterdam, Barendrecht, Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht, Dordrecht, Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel, Ouderkerk a/d IJssel, Stolwijk, Bergambacht, Ammerstol, Schoonhoven, Lopik en Benschop.

Wat vind ik belangrijk?

Ieder kind is anders en dat mag gezien worden. Ik vind het belangrijk dat er tijd en aandacht voor ieder kind is. Dat er ruimte is voor persoonlijk contact. Maar ook dat er ruimte is voor een kind om zich terug te trekken. Ik vind het belangrijk dat een kind zich veilig voelt om te kunnen spelen, leren, praten, ontwikkelen, maar vooral ook om zichzelf te zijn. En waar kan dat beter dan in een klein groepje met vertrouwde kinderen en een vast gezicht, de gastouder?

Ik vind het belangrijk dat een ouder met een gerust gevoel naar het werk gaat, omdat de opvang voor de kinderen goed geregeld is. Ik word er blij van om voor elke vraagouder de juiste gastouder te zoeken. Ook vind ik het mooi om te zien dat ‘mijn’ gastouders met zoveel passie en liefde voor het vak, elke dag weer hun huis en hart openen voor hun opvangkindjes. 

Ik vind het belangrijk dat de gastouders die werken voor Gastouderland dezelfde kwaliteit bieden, waar ik als consulent naar streef. Dat betekent dat ik er op let dat gastouders hun opvangkindjes ook echt iets bieden. Denk hierbij aan goed veel naar buiten gaan, voorlezen en knutselen, knuffelen, gesprekken voeren, het bijbrengen van normen en waarden en het gezellig samen bezig zijn. 

Juist omdat een gastouder maar maximaal 5 tot 6 kindjes mag opvangen is de kleine groep een uitstekende setting voor kinderen om op een speelse en natuurlijke wijze van elkaar te leren. De huiselijke sfeer die een gastouder biedt, met een vast en vertrouwd gezicht, is een zeer goede start voor jonge kinderen!

Naast kwaliteit bieden, ben ik flexibel en denk ik graag met iedereen mee over wensen en behoeftes. Ik werk efficiënt en zorg voor de puntjes op de i. ik vind het meer dan belangrijk dat een gastouder een goed bureau achter zich heeft staan. Zij moet erg zelfstandig werken en krijgt van mij alle handvatten aangereikt om haar werk optimaal uit te kunnen voeren en een zo goed mogelijke opvang voor kinderen te bieden.

Wat heb ik te bieden?

Als eerste zorg ik ervoor dat de gastouderopvang voldoet aan de eisen die de wet stelt. Ik controleer jaarlijks de woning door een Risico Inventarisatie af te nemen en ook kom ik langs voor voortgangsgesprekken met de gastouder, waarbij ik altijd een leuke attentie meeneem. Ik zorg dat de gastouders hun EHBO certificaat tijdig herhalen, ik bied bijscholing (denk aan Intervisie, e-learning en Gastouderdagen)  en ik vind het belangrijk regelmatig contact te hebben met mijn gastouders. Ook met de ouders wordt regelmatig geëvalueerd. 

Gastouderland heeft een prachtige BackOffice waar zowel de gastouder als de ouder alle belangrijke documenten terug kan vinden en waar de uren worden bijgehouden. Ik zorg ervoor dat deze administratie altijd op orde is. Gastouderland betaalt haar gastouders altijd binnen 2 werkdagen uit, dat is fijn voor zowel de gastouder als de ouder. 

We hebben een leuke app voor gastouders ontwikkeld en een gastouder kan ervoor kiezen op speelse wijze een stukje voorschoolse educatie aan te bieden met ons unieke VVE programma Aap! Dit is echter niet verplicht. Ik vind het belangrijk dat elke gastouder haar eigen opvang vorm kan geven zoals bij haar past en zoals zij dat leuk vindt, zolang het maar kwalitatief goede opvang is. 

Ik vind het belangrijk om goed bereikbaar te zijn, zowel telefonisch als via de mail. Mail beantwoord ik binnen 24 uur en mocht je me telefonisch niet te pakken krijgen, dan bel ik bij een voicemailbericht dezelfde dag nog terug. Zo hoeven zowel de ouder als gastouder niet lang te wachten op een reactie.

Met veel plezier en passie sta ik voor je klaar, ik kijk er naar uit!

Met vriendelijke groet,

Mariska La Rivière
T: 06-42131408
M: m.lariviere@gastouderland.nl